Corona, wat een invloed heb je ons allemaal!
Op 15 maart besliste ik, met pijn in het hart, in navolging van de adviezen van het RIVM om het geven van behandelingen te staken.
De eerste dagen daarna ben ik vooral telefoniste geweest om alle ingeplande klanten op te bellen en te verzetten en voorzien van advies.
De dagen daarna heb ik me volop op het bouwen van de webshop gestort. Deze is zeer binnenkort klaar.

We zijn nu 2 weken verder en ik mis mijn vak! Ik mis de interactie met jullie, mijn klanten. En natuurlijk geef ik nog steeds advies van op afstand, het is nog steeds niet hetzelfde.
Straks (vanavond) verwachten we een persconferentie waarin duidelijk zal worden dat alle maatregelen verlengd zullen worden.

Voor mijzelf en met mij heel veel andere ondernemers echt een zware klap.
Een deel van ons kan gelukkig rekenen op steun van de overheid, maar helaas is het in onze branche niet zo simpel.
Ook ikzelf dreig tussen wal en schip te vallen vanwege mijn persoonlijke situatie.
Na mijn scheiding zijn mijn broertje (ik ga het mogen horen dat ik hier broertJE schrijf) en zijn vriendin zo lief geweest om mij een woonruimte aan te bieden: de zolder.
Ik had verder geen andere opties: bij mijn ex-man in huis blijven was niet mogelijk en een huurwoning vinden onder de huursubsidiegrens is een utopie (zeker op korte termijn).
Omdat ik inwonend ben bij mijn broer kan ik geen aanspraak maken op de Tozo. Hij heeft namelijk ook een onderneming (www.lavieenvert.nl) en omdat we in 1 huis wonen is het of hij of ik. Ondanks dat we elk onze vaste lasten hebben, zowel zakelijk als privé.
Enorm zuur dus. En hoe langer de situatie duurt, hoe moeilijker het voor (de meeste) ondernemers zal worden.

Ik doe dus bij deze een oproep om mijn broer, mijzelf en al die andere kleine ondernemers te steunen die je een warm hart toedraagt.
Koop producten zoveel mogelijk bij de kleine ondernemers i.p.v. in de supermarkt (die kunnen na al dat hamsteren wel even vooruit). Ook je online shopping: kijk naar de lokale winkels of zij zélf een webwinkel hebben om daar te bestellen. Hebben ze die niet? Bel dan even op.
Deze kleine ondernemers staan je met liefde te woord en doen een vreugdedansje als ze je kunnen helpen.

Ook ikzelf. Ik leef op wanneer de telefoon gaat omdat iemand even advies wil over de rode uitslag in haar gezicht of wanneer ik een mailtje krijg met de vraag naar ontspannende producten omdat de stress torenhoog oploopt.
Mijn webshop is dan nog niet af, maar tot die tijd help ik je graag via mail of telefoon. Indien mogelijk breng ik je producten bij je langs (Walcheren).

Ik hoop dat we met zijn allen lief zijn voor elkaar en elkaar een beetje willen helpen.

Liefs,
Dorothy